MyDiaMate

MyDiaMate bestaat uit verschillende modules. Elk module focust op een ander gebied, zoals ervaren stress, hypo’s, stemming of energie. Modules worden aan de hand van jouw persoonlijke profiel geactiveerd, maar je kunt ook zelfstandig modules toevoegen of skippen, indien gewenst. Naast de modules heeft MyDiaMate ook de mogelijkheid, om persoonlijke doelen te stellen, dagboeken bij te houden over je stemming of energie, en eigen notificaties in te stellen. Meer informatie vind je onderaan.

De modules

Diabetes in Balans

Dit is de basismodule waarmee iedereen begint. Het gaat hier over de invloed die diabetes in het dagelijkse leven op jouw mentale gezondheid kan hebben.

Mijn Stemming

Deze module is vooral geschikt voor mensen die een sombere stemming ervaren. Het is een verdiepingsmodule van MyDiaMate om je stemming te helpen verbeteren. Onderwerpen zoals ‘helpend’ leren denken, piekeren en activiteiten ondernemen komen aan bod en je krijgt ontspanningstechnieken aangeboden. Mijn Stemming kan in combinatie met het optionele Stemmingsdagboek gebruikt worden.

Mijn Energie

Mijn Energie is een verdiepingsmodule van MyDiaMate, die vooral nuttig is al je al langer vermoeid bent. Deze module helpt je je energie te vergoten. Onderwerpen zoals het opbouwen van activiteiten en het verbeteren van je slaap-waak ritme komen aan bod. Je krijgt ook een energiedagboek aangeboden.

Eten en Emoties

Deze module gaat over je eetgedrag in relatie tot je emoties. Onderwerpen als emotie-eten en eetbuien komen aan bod. Er worden adviezen en verwijzingen gegeven.

Hypo’s

Deze module gaat over het herkennen van hypo-signalen, het bewuster worden van hypo’s en over omgaan met hypo angst.

Mijn Sociale Omgeving

In deze module komen onderwerpen als het belang van het delen met anderen, het opkomen voor jezelf en duidelijke communicatie aan bod.

Doelen

In MyDiaMate kun je ook persoonlijke en concrete doelen stellen.

Minddistrict

MyDiaMate werkt op het platform van Minddistrict. Minddistrict is gespecialiseerd in het mogelijk maken van online interventies die aansluiten bij de persoonlijke behoeftes van de gebruiker. Minddistrict is gecertifieerd voor gebruik in zorg en (medisch-)wetenschappelijk onderzoek en beveiligd alle gegevens van de gebruikers. Als je bij de MyREMEDY studie meedoet, zal je een Minddistrict account ontvangen die je toegang tot MyDiaMate geeft.